Däckhotell - Brooklands

Däckhotell

Hotell Brooklands!

Välkommen att förvara era hjul i vårt däckhotell. Där ligger dom säkert förvarade, i en jämn och idealisk temperatur året runt. Du slipper dessutom släpa tunga smutsiga hjul fram och tillbaka från förrådet/garaget. Kanske platsen kan användas till något annat? I förvaringspriset som betalas i förskott ingår skifte av hjul, men även kontroll av mönsterdjup och lufttryck. Det som tillkommer är krängning av däck och inställning av TPMS (däcktrycksvarnare). Kontakta oss för prisuppgift och platstillgång. KONTAKTA OSS!

Däckhotell

Vinterdäckslagen:

Vintedäck

Enligt lagen måste man ha vinterdäck på sitt fordon mellan den 1 december och den 31 mars om det råder vinterväglag. Med vinterdäck menar man speciellt framtagna däck för vinterkörning och som är märkta på ett speciellt sätt. Vinterdäck finns både med och utan dubbar.

Både innan den 1 december och efter den 31 mars kan det naturligtvis råda vinterväglag på vägen och även under andra tider på året får dubbdäck användas om det är eller väntas bli vinterväglag. Det dessutom tillåtet att använda sig av dubbdäck oavsett om det råder vinterväglag eller ej under perioden 1 oktober till 15 april.

Hur vet man då om det är vinterväglag? Jo vinterväglag är när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är sedan Polisen som avgör om det är vinterväglag eller ej på platsen.

Vad säger lagen om mönsterdjup?

Eftersom det är den enda delen som greppar vägen, är däckens mönsterdjup en mycket viktig del för din säkerhet. Det är också en värdemätare för däckens hälsotillstånd. Om du kör med alltför lågt mönsterdjup ökar det risken för däckskador, vattenplaning samt försämrad prestanda. Ett lågt mönsterdjup kan, framförallt vintertid, kraftigt minska greppet och kontrollen.

Enligt svensk lagstiftning ska sommardäck ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm och vinterdäck 3,0 mm.

Mönsterdjup